Metalurg Magnitogorsk osvojio naslov

U sedmoj utakmici Lev pao 7:4

Metalurg Magnitogorsk osvojio naslov

Teme:

Sezona u drugoj najjačoj ligi svijeta završila je slavljem Metalurga iz Magnitogorska. U velikom finalu, seriji koja je otišla na maksimalnih sedam utakmica, Metalurg je savladao češki Lev 7:4 za prvi KHL naslov u svojoj istoriji.

Gosti su se držali do 36.minute a onda je krenula domaća ekipa. Kosov i Kovář su bili strijelci za 4:2, dok su uništavanje Leva nastavili Mozyakin i fenomenalni Zaripov koji je uz gol imao četiri asistencije.
MVP je očekivano postao 33-godišnji Sergei Mozyakin, dok je  Mike Keenan, postao prvi trener s NHL i KHL titulama, nakon što je 1994. godine uzeo naslov sa NY Rangersima.

Zavjesa je sjajnom finalnom serijom završena, ali veliko je pitanje kako će naredne sezone izgledati KHL liga, ne zbog klubova iz Rusije, već zbog onih iz okruženja. Tu su Dinamo iz Minska, Dinamo iz Rige,
Donbass iz Donetska te Barys Astana. Za sljedeću godinu su najavljeni Jokerit Helsinki, Lada Togliatti i ekipa Sochi Leoparda, ali znamo šta se događa u Ukrajini, kakva je situacija u okruženju ove zemlje. Zato je sve moguće.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.