Mikaela Shiffrin odbranila titulu najbolje slalomašice

Amerikanka ostvarila osmu pobjedu u karijeri

Mikaela Shiffrin odbranila titulu najbolje slalomašice

Mlada američka skijašica Mikaela Shiffrin ostvarila je osmu slalomsku pobjedu u karijeri, te je odbranila naslov najbolje slalomašice u Svjetskom kupu.

Mikaela Shiffrin je postala najmlađa slalomašica koja je odbranila naslov najbolje u Svjetskom kupu, ali i najmlađa skijašica koja je upisala osam pobjeda u Svjetskom kupu. 

Shiffrin je na današnjem slalomu u švedskom Areu ostvarila najbrže vrijeme 1:50.66, te je pokvarila veliko slavlje domaćih skijašica.

Tri švedske skijašice plasirale su se od drugog do četvrtog mjesta. Maria Pietilae-Holmner je sa 60 stotinki zaostatka za pobjednicom osvojila drugo mjesto, dok je mlada Anna Swenn-Larsson ostvarila prvi plasman na podijum u karijeri. Frida Hansdotter je zauzela četvrto mjesto.

Mikale Shiffrin utrku prije kraja vodi u ukupnom poretku slaloma sa 538 bodova, Frida Hansdotter na drugom mjestu ima 408 bodova, Marlies Schild je treća sa 325...

Maria Hoefl-Riesch je sa današnjih 36 bodova ponovo vratila prvo mjesto u generalnom plasmanu Svjetskog kupa. Maria sada ima 1180 bodova, Anna Fenninger na drugom mjestu ima 1151, treća je Tina Weirather sa 943, Tina Maze ima 888, Lara Gut 856...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti