Montreal na 2:0, Capitalsi se spasili

Islandersi ispustili 3:1 u drugoj utakmici

Montreal na 2:0, Capitalsi se spasili

Montreal Canadiansi su prva ekipa sa maksimalnim učinkom na domaćem ledu u prvom krugu play offa. U dva susreta, Habsi su pobjedili Ottawu, nakon produžetka 3:2.

Čovjek odluke je bio Alex Galchenyuk koji se sjajno snašao nakon nešto više od tri i pol minute igre u produžetku za slavlje domaćih navijača. U regularnom dijelu prvo je vodila Ottawa  (Clarke MacArthur), nakon čega su Canadiansi uzvratili u drugoj trećini preko Maxa Paciorettya i PK Subbana. Utakmica je
otišla u produžetak zahvaljujući zaboravljenom pred golom Montreala Patricku Wierciochu. Andrew Hammond je na golu Montreala sakupio 42 odbrane, David Desharnais je imao dvije asistencije.

Washington Capitalsi su plesali na rubu, NY Islandersi su vodili 3:1, a onda stiže Alexa Ovechkina koji kao da je pokrenuo domaće hokejaše. U trećoj trećini Nicklas Backstrom i Jason Chimera su vratili u život Capitalse.  Nicklas Backstrom je bio odličan, uz dvije asistencije, zabio je i jedan gol.

Nashville Predatorsi su u drugoj utakmici razbili Chicago Blackhawske 6:2. Potop gostiju je stigao u trećoj trečini koju su Predatorsi dobili 3:0. Filip Forsberg, Craig Smith i Mike Santorelli su bili strijelci u tom pedriodu. Craig Smith je postigao dva gola, Mike Ribeiro je imao dvije asistencije.

Sigurni su u drugoj utakmici bili i Vancouver Cannucksi. Veliki dio posla u prvoj trećini su obavili Daniel Sedin i Chris Higgins, a priču su završili Ronald Kenins i Radim Vrbata u trećoj. Jedini gol za Calgary je postigao Kris Russell.

Rezultati:

Istok:
Montreal Canadians - Ottawa Senators 3:2 (2:0)
Washington Capitals - NY Islanders 4:3 (1:1)

Zapad:
Vancouver Canucks - Calgary Flames 4:1 (1:1)
Nasville Predators - Chicago Blackhawks 6:2 (1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti