Montreal nakon dva produžetka slavio u Bostonu

Počeo drugi krug NHL doigravanja

Montreal nakon dva produžetka slavio u Bostonu

Hokejaši Bostona i Montreala utakmicom u TD Gardenu otvorili su polufinalnu seriju Istočne konferencije NHL-a. 

Dva člana tzv. originalne šestorke odigrala su sjajnu utakmicu, a gosti iz Montreala slavili su pobjedu rezultatom 4:3 tek nakon dva produžetka. Boston kao ni protiv Detroita u prvoj rundi nije iskoristio prednost domaćeg leda.

Junaci pobjede Canadiensa bili su sjajni golman Carey Price sa 48 odbrana, te PK Subban sa dva pogotka. Preostala dva pogotka za Montreal postigli su Rene Bourque i Francis Boullion, dok su za Bruinse strijelci bili Relly Smith, Torey Krug i Johnny Boychuk. 

Montreal je nakon dvije trećine vodio sa 2:0, ali se Boston vratio i poravnao na 2:2. Montreal je ponovo uspio povesti, ali je Boston manje od dvije minute prije kraja izborio produžetak. Pobjednika je odlučio Subban golom u petoj minuti drugog produžetka. 

Druga utakmica ove serije koja se igra na četiri pobjede igra se u subotu ponovo u Bostonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije