Montreal poveo protiv Bruinsa, Minnesota smanjia

NHL doigravanje

Montreal poveo protiv Bruinsa, Minnesota smanjia

E. Škorić

Montreal i Minnesota su ostvarili domaće pobjede u trećim utakmicama polufinala konferencija hokejaške NHL lige.

Montreal Canadiensi su sa 4:2 savladali Boston Bruinse i tako poveli u seriji sa 2:1 (igra se na četiri pobjede). 

U prvih 10 minuta nije bilo pogodaka, a onda je Tomas Piekanec zabio za vodstvo domaćih, da bi četiri minute kasnije P. K. Subban povisio na 2:0, a u 14. minuti druge trećine Dale Weise rješava dilemem oko pobjednika.

Boston je u 18. minutama druge i treće trećine postigao golove i smanjio na 3:2. Bergeron i Iginla su bili strijelci. Konačnih 4:2 postavio je u samoj završnici Eller, pogodivši prazan gol.

Hokejaši Minnesote smanjili su seriju protiv Chicaga na 2:1. Minnesota je razbila Blackhawkse sa 4:0, a svi golovi postignuti su u posljednjoj trećini. U drugoj minuti posljednje dionice Haula je pogodio za 1:0, a tri minute kasnije Granlund je povisio na 2:0. 

S igračem više domaći u 18. minuti zabijaju i treći pogodak, a strijelac je bio Parise. Gosti su izvadili golmana u zadnjih dvije minute, pa je Granlund postigao svoj drugi gol bez većih problema za konačnih 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.