Montreal prošao dalje, San Joseu nedostaje još pobjeda

NHL, doigravanje

Montreal prošao dalje, San Joseu nedostaje još pobjeda

E. Škorić

Hokejaši Montreala prvi su izborili drugi krug doigravanja u NHL ligi...

Montreal je seriju protiv Tampa Baya okončao sa četiri vezane pobjede (4:0). Nakon dvije pobjede na Floridi, u utorak su slavii po drugi put na svom ledu. Max Pacioretty je pogodio gol za pobjedu 43 sekunde prije kraja.

Prethodno su za Montreal ranije golove postigli Daniel Briere, Lars Eller i Brendan Gallagher dok su za Tampu pogađali Ondrej Palat, Victor Hedman i Tyler Johnson. 

Montreal će u drugom krugu igrati protiv pobjednika serije između Bostona i Detroita. Bruinsi su slavili u Detroitu sa 3:0 i sada imaju 2:1 vodstvo. Za Bruinse su pogađali Dougie Hamilton, Jordan Caron i Patrice Bergeron.

New York Rangersi su nadoknadili break pobjedom u Philadelphiji s 4:1, pa sada vode sa 2:1 u seriji. Predvodili su ih u utorak golovima Derek Stepan, Martin St. Louis, Dan Girardi i Dan Carcillo. Za Flyerse je gol postigao Mark Streit.

San Jose je na pragu plasmana u drugi krug nakon što su slavili u gostima kod Los Angelesa s 4:3. Gol za pobjedu Sharksa u sedmoj minuti produžetka postigao je Patrick Marleau, a Sharksi vode sa 3:0 u seriji.

NHL doigravanje, prvi krug:
Istočna konferencija
Detroit - Boston 0-3 (1-2 u seriji)
Philadelphia - New York Rangers 1-4 (1-2 u seriji)
Montreal - Tampa Bay 4-3 (4-0 u seriji)

Zapadna konferencija
Los Angeles - San Jose 3-4, produžetak (0-3 u seriji)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.