Može li Maze ponoviti podvig Lasse Kjusa?

Norvežanin je osvojio pet medalja u pet disciplina

Može li Maze ponoviti podvig Lasse Kjusa?

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju vratilo se u Vail i Beaver Creek nakon 1999. godine. Austrijanci i Austrijanke su na tom prvenstvu osvojili ubjedljivo najviše medalja, ukupno 13, od čega je pet zlatnih.

Međutim, jedan skijaš je ipak bio u centru pažnje. Radi se o Norvežaninu Lasse Kjusu koji je osvojio pet medalja u pet različitih disciplina. Zlatni je bio u veleslalomu i superveleslalomu, dok je u preostali tri (spust, slalom i kombinacija) bio srebrni. Da li eventualno neko može ponoviti taj rezultat 16 godina kasnije? Nakon superveleslaloma, Tina Maze ima srebro.

"Biti među najboljima u pet različitih disciplina sigurno nije lako. Najteže je pronaći pravi osjećaj prilikom promjena disciplina. Ali radujem se eventualnoj prilici da to napravim" kaže Tina Maze. U Svjetskom kupu Maze ima 26 pobjeda, najviše ih je u veleslalomu (14), po četiri u slalomu i spustu, tri u super-kombinaciji, te jednu u superveleslalomu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije