Na otvaranju sezone Sharksi razbili prvake

Kingsi krenuli porazom

Na otvaranju sezone Sharksi razbili prvake

Otvorena je nova sezona u NHL-u, aktuelni prvaci Los Angeles Kingsi doživjeli su debakl. Puna dvorana jedočekala prvake koje su bukvalno razbili San Jose Sharksi 4:0.

Gosti su poveli u petoj minuti golom Tommyja Wingelsa, na 2:0 je povisio Patrick Marleau u 23. minuti, Wingels je u 36. minuti zabio drugi pogodak za vodstvo 3:0, a priču je zaključio Matthew Nieto u 37. minuti. Sjajan je bio Antti Niemi na golu San Josea koji je sakupio 34 obrane za 28. shutout u karijeri.

Kingsi i Sharksi su prošle sezone igrali u četvrtfinalu Zapadne konferencije. San Jose je vodio 3-0 u pobjedama, ali su LA Kingsi napravili veliki preokret nanizavši četiri pobjede. Nakon toga su preko Anaheima, Chicaga i NY Rangersa otišli do Stanley Cupa.

U kanadskom okršaju, Montreal je u gostima također savladao Toronto 4:3. Tomas Plekanec je bio dvostriki strijelac, drugi je bio pobjedonosni 43 sekunde prije kraja, ali uz pomoć klizaljke Stuarta Percyja beka Toronta.

Chris Kelly je presudio ekipi Philadelphije za slavlje Bostona 2:1, dok je Vancouver nadigrao Calgray 4:2 također u gostima

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti