Nagradimo Košarca, kaznimo Džeku!?

Želim i ja biti sankcionisan

Nagradimo Košarca, kaznimo Džeku!?

Nemanja Košarac, mladi sportista i nesuđeni bh. olimpijac, dobio je četverogodišnju stipendiju od Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Ništa to ne bi bilo ni čudno ni strašno da mlađahni Košarac otvoreno ne podržava ideologe jedne od najmračnijih političkih ideja u posljednjih stotinjak godina. Košarac se, podsjetimo, zajedno sa svojim kolegom Mladenom Plakalovićem fotografisao sa majicama sa odštampanim likovima ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Vojislava Šešelja, te iste fotografije objavio na svom profilu na internet socijalnoj mreži Facebook.

"Strašne" Šepićeve sankcije


I umjesto da nadležne institucije ove jadne zemlje reaguju na adekvatan način, šta dobivamo? Dobivamo činjenicu da je Košarac praktično nagrađen što je nosio majicu sa likom "sumanutog pjesnika sa Pala", jedne od najmračnijih osoba čovječanstva 20. vijeka.

Zamjenik ministra ministarstva koje je odlučilo nagraditi Košarca, Senad Šepić, grmio je proljetos: "Ovakvo ponašanje zaslužuje najoštriju osudu svih u Bosni i Hercegovini, a Plakalović za veličanje Karadžića mora biti sankcioniran".

Sankcionisan? Dobro ste ga gospodo sankcionisali, nema šta. I ja želim ovako biti sankcionisan.

Kazniti Zmajeve, Želju, Borac, Zrinjski i Široki


Da paradoks bude još veći, oni pravi istinski sportisti, koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u Evropi na najbolji mogući način, najvjerovatnije će snositi prave sankcije. Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Miralem Pjanić, fudbaleri Željezničara, Borca, Zrinjskog i Širokog, vrlo lako bi mogli biti izbačeni iz svih međunarodnih takmičenja ni krivi ni dužni. Za njih nadležne institucije ne rade. Silna ministarstva i uposlenici istih rade protiv njih. Kako? Vidjećemo 16. jula.

Otac Boro konačno sretan: Dobio je Nemanja pare


Nego, vratimo se mi mlađahnom Košarcu. Kada sam proljetos razgovarao sa Borom, Nemanjinim ocem, stariji Košarac mi je rekao "nosiće tu majicu dok god treba da kupi skije i ostalu opremu, jer od države nema ni dinara...". Eh, dobro, sad smo i to riješili. Daćemo Nemanji stipendiju kako on, jadan, više ne bi nosao majice sa likovima ratnih zločinaca.

Možda je ovo sistem koji bi mogao riješiti finansijske probleme bh. građanima. Obucimo svi majice sa likovima ratnih zločinaca, pa će nas jedno od nadležnih ministarstava za to možda i nagraditi. Da nije tužno, bilo bi smiješno.

Isto to Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, na čelu sa ministrom Sredojem Novićem, te njegovim zamjenikom Senadom Šepićem, već godinama na sve moguće načine opstruira davanje bh. državljanstva vrhunskim sportistima koji bi želili nastupiti pod bh. zastavom. Tako jedan Bojan Skoko ne može zaigrati za rukometnu reprezentaciju BiH, ali može Nemanja Košarac uzimati novac od građana ove zemlje, uzdižući pri tome likove koji su unazadili ovu zemlju do kamenog doba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.