"Najneizvjesnijih utrka u kojima sam učestvovala"
Foto: epa.eu

Fenninger nakon zlata u super G-u

"Najneizvjesnijih utrka u kojima sam učestvovala"

Aktuelna olimpijska šampionka i osvajačica Velikog kristalnog globusa, Austrijanka Anna Fenninger, trijumfom u utrci super G-a na Svjetskom prvenstvu u američkom Beaver Creeku objedinila je tri najveće titule u periodu manjem od godinu dana.

Austrijska skijašica je stazu Raptor odvezla u vremenu 1:10.29, te sa tri stotinke prednosti trijumfovala ispred trenutno vodeće u Svjetskom kupu Tine Maze, a 15 stotinki bila je brža od bronzane Lindsey Vonn.

"Bilo je veoma teško. Staza je bila zahtjevna, a jak vjetar u gornjem dijelu staze je dodatno otežao uslove. Pratila sam pomno djevojke koje su skijale prije mene i bila sam iznenađena kako su skijale neke od njih. Fokusirala sam se na moju vožnju, pogotovo na start, mislim da je to bilo ključno u mojoj današnjoj vožnji i pobjedi", kazala je Fenninger, te dodala:

"U gornjem dijelu sam bila posebno agresivna. Imala sam dobra takmičenja u Svjetskom kupu, u super G-u sam bila tri puta druga i skijam prilično agresivno. Ako želite nešto da osvojite onda morate skijati agresivno i tu agresivnost iskoristiti". 

Za samo tri stotinke Austrijanki je pripalo zlato, ispred srebrene Tine Maze.

"Bila je ovo jedna od najneizvjesnijih utrka u kojima sam učestvovala. Ovoga puta je sreća bila na mojoj strani i jako sam zadovoljan. Nakon sutrašnjeg odmora slijedi priprema za utrku spusta", kazala je Anna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.