Nakon ženske i muška švedska štafeta osvojila zlato

Potvrdili dominaciju

Nakon ženske i muška švedska štafeta osvojila zlato

Reprezentacija Švedska kompletirala je dominaciju u štafeti u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, pošto se nakon zlata svojih kolegica, medaljom istog sjaja okitila i muška štafeta Švedske u skijaškom trčanju. 

Šveđani su se okitili zlatom u štafeti 4x10 kilometara u vremenu od 1:28:42.0 sata zahvaljujući Larsu Nelsonu, Danielu Richardssonu, Johanu Olssonu i Marcusu Hellneru.

Srebro je pripalo domaćim skijašima, koji su imali 27 sekundi zaostatka, dok je treće mjesto zauzela štafeta Francuske, koja je bila skoro četiri sekunde iza Rusije.

Iza osvajača medalja plasirale su se redom štafete Norveške, Italije, Finske, Švicarske, Češke, Nemačke i Estonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije