Nashville i Anahaim ostvarili pobjede

Četvrtfinale NHL lige

Nashville i Anahaim ostvarili pobjede

D. Rakanović

Nashville Predatorsi su na domaćem terenu porazili St. Luis Blues sa 3:1 i poveli sa 2:1 u seriji.

Predatorsi su poveli u 11. minuti preko Ellisa. U trećem minutu druge trećine McLeod je pogodio za 2:0. St. Louis smanjuje prednost u 13. minutu pogotkom Steena. Nashville ovjerava trijumf pogotkom Josija u 15. minuti posljednjeg perioda. 

Hokejaši Anaheima pobijedili su Edmunton Oilerse na gostovanju sa 6:3 i smanjili prednost Oilersa na 2:1. 

Anaheim Ducksi su odlično otvorili utakmicu i već nakon 25 sekundi igre poveli pogotkom Rakella. Ducksi veoma brzo postižu još dva pogotka, preko Silfverberga u šestoj i Getzlara u 12. minuti. Edmunton do kraja prvog perioda smanjuje prednost pogotkom Maroona u posljednjoj minuti. 

Drugu trećinu bolje otvaraju Oilersi i sa dva gola stižu do izjednačenja (3:3). Pogotke su postigli Slepyshev u drugoj i McDavid u devetoj minuti. Ipak, Anaheim već u narednom minutu vraća vodstvo pogotkom Wagnera. U posljednjem periodu Anaheim uspijeva postići još dva pogotka i ovjeriti pobjedu. Strijeci su bili Silfverberg u petoj i Kesler u 11. minuti.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi