Nashville i Pittsburg izborili plasman u četvrfinale

Mečevi osmine finala NHL lige

Nashville i Pittsburg izborili plasman u četvrfinale

D. Rakanović

Hokejaši Nashville Predatorsa i Pittsburgh Predatorsa plasirali su se u četvrfinale NHL lige, dok su New York Rangersi poveli sa 3:2 u seriji protiv Montreala

Nashville Predatorsi plasirali su se u četvrtfinale NHL lige nakon što su i noćas deklasirali Chicago Blachawkse sa 4:1. 

Predatorsi su osvojili seriju bez poraza. Na prvi pogodak na utakici se čekalo do desete minute drugog perioda kada je Josi pogodio za prednost Nashvillea. U posljednjem periodu Nashville prvo povećava prednost na 2:0 pogotkom Sissonsa u devetom minutu, a tri minuta poslije dolazi i do trećeg gola preko Josija. Chicago postiže počasni gol u 15. minuti preko Toewsa. Predatorsi do kraja postižu još jedan pogodak preko Arvidssona koji je pogodio praznu mrežu Blackhawksa. 

I Pittsburgh Penguinsi su se plasirali u četvrfinale nakon što su savladali Columbus Blue Jackets sa 4:1 u seriji. 

Pittsburgh je noćas na domaćem terenu savladao Columbus rezultatom 5:2. 

Domaći su poveli u desetoj minuti prve trećine pogotkom Kessela. Početkom drugog perioda Penguinsi postižu još dva pogotka preko Rusta koji je bio precizan u drugoj i četvrtoj minuti. Gosti se ne predaju i i golovima u desetoj preko Karlssona i u trineastoj preko Jennera smanjuju na 3:2. Ipak, Pittsburgh u posljednjoj trećini postiže još dva pogotka i rješava pitanje pobjednika. Golove su postigli Crosby u šestoj i Wilson minutu kasnije. 

Hokejaši New York Rangersa savladali su na gostovanju Montreal Canadiense sa 3:2 nakon produžetaka, i poveli sa 3:2 u seriji. 

Montreal je poveo golom Lehkonena u 12. minuti prve trećine, ipak Rangersi na isteku 16 minute izjednačavaju pogotkom Fasta. Nakon samo 20-ak sekundi igre Gallagher ponovo dovodi Montreal u prednost. U drugom periodu igre, Rangersi izjednačavaju na 2:2 pogotkom Skjeia u 19. minuti. U trećem periodu igre nije bilo pogodaka, pa se otišlo u produžetke. Odlučujući gol za Rangerse postigao je Zibanejad u 15. minutu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi