Nashville izdržao protiv St. Louis Bluesa
Foto: EPA

Predatorsi povisili na 3:1 u seriji

Nashville izdržao protiv St. Louis Bluesa

Nashville Predatorsi su u Bridgestone Areni savladali St. Louis Bluese sa 2:1. Trijumfom u četvrtoj utakmici serije Predatorsi su došli do 3:1 u pobjedama i nalaze se na korak do završetka serije.

Svi golovi na ovoj utakmici viđeni su u zadnjoj trećini. Za ekipu Nashvillea prvo je pogodio Ellis u šestoj minuti treće četvrtine, da bi Neal u 13. povećao na 2:0.

Gosti su uzvratili preko Edmundsona četiri minute prije kraja, ali je odbrana Predatorsa izdržala i slavila veliku pobjedu.

Presudna je bila dinamičnija odbrana domaćina kao i veći stepen discipline. Bluesi su pokušali uvući Predatorse u narvoznu završnicu sa puno kontakata poslije sudijskih zvižduka, međutim igrači ekipe iz Nashvillea su ostali pribrani i iskoristili svoju priliku u zadnjoj četvrtini.

Serija se seli u St. Louis gdje će se Bluesi pokušati održati u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi