Neureuther prebrz za ostale

Felix slavio u Madonna di Campiglio

Neureuther prebrz za ostale

U Leviju je bio treći, u Åreu drugi i onda je kao po nekom redoslijedu došlo i prvo mjesto. I to na stazi Canalone Miramonti u Madonna di Campiglio. Felix Neureuther je odvozio dvije dobre utrke i na kraju je za slalom imao velikih 82 stotinke prednosti ispred zemljaka Fritza Dopfera, dok je treći završio Šveđanin Jens Byggmark sa 86 stotinki slabijim vremenom.

Unutar jedne sekunde zaostatka na kraju smo imali samo trojicu skijaša. Ako se pogledaju rezultati odnosno zaostatci, nakon prve vožnje, onda se očekivalo više uzbuđenja na kraju. Neurether je imao samo devet stotinki prednosti ispred Dopfera, 33 ispred Myhrera, dok je iskusni Rus Khoroshilov bio četvrti sa dostižnih 39 stotinki. POdatak da je deset skijaša nakon prvog laufa bilo unutar jedne sekunde.

Međutim, Austrijanac Pricher je postavio poprilično jednostavnu drugu stazu na kojoj su vrlo blizu postolja bili Norvežanin Kristoffersen, 14. nakon prve vožnje, odnosno Francuz Pinturault koji je bio deveti. Na kraju je Norvežanin bio četvrti, Francuz peti. Marcel Hirscher ovaj put nije mogao bolje od sedmog mjesta i sekunde i 15 stotinki zaostatka.

Rezultati:
1. Felix Neureuther (Nje) 1:40.57
2. Fritz Dopfer (Nje) +0.82
3. Jens Byggmark (Šve) +.0.86        
4. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.96
5. Alexis Pinturault (Fra) + 1.02
6. Axel Baeck (Šve) + 1.03
7. Marcel Hirscher (Aut) +1.15
8. Aleksandar Horošilov (Rus) +1.18
9. Jean-Baptiste Grange (Fra) +1.54
10. Andre Myhrer (Šve) +1.57

Ukupni poredak u slalomu:
1. Felix Neureuther (Nje) 240 
2. Marcel Hirscher (Aut) 216 
3. Fritz Dopfer (Njem) 156 
4. Henrik Kristoffersen (Nor) 150 
5. Aleksandar Horošilov (Rus) 124

Poredak u SK-u:
1. Kjetil Jansrud (Nor) 610
2. Marcel Hirscher (Aut) 576
3. Alexis Pinturault (Fra) 349
4. Dominik Paris (Ita) 345
5. Fritz Dopfer (Nje) 344

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije