Neureuther slavio u Kranjskoj Gori, Hirscher pretekao Svinda
Foto: EPA.eu

Slalom Svjetskog kupa

Neureuther slavio u Kranjskoj Gori, Hirscher pretekao Svinda

Najbolji svjetski slalomaši danas su u okviru Svjetskog spusta vozili slalom u Kranjskoj gori, a slavio je njemački skijaš Felix Neureuther, koji je nakon prve vožnje bio drugi.

Gubitnik dana je svakako Austrijanac Mario Matt, koji je nakon prve vožnje bio najbrži, ali je u samom finišu druge vožnje "uzjahao" kapiju, pa je danas ostao bez plasmana.

Fritz Dopfer završio je kao drugoplasirani, dok se na treće mjesto plasirao mladi Norvežanin Henrik Kristoffersen nakon odlične druge vožnje.

Marcel Hirscher vodeći u poretku slaloma u okviru Svjetskog kupa i drugoplasirani u generalnom poretku koji će u finišu sezone napadati kako mali, tako i veliki kristalni globus danas utrku je završio tek na petom mjestu. Ipak austrijskom skijašu je današnji plasman bio dovoljan da u generalnom poretku Svjetskog kupa pretekne Svindala. Austrijanac je sada prvi sa 1050 bodova, dok Norvežanin ima četiri manje. 

Ipak, današnjom pobjedom Neureuther je potisnuo austrijskog skijaša sa liderske pozicije u generalnom poretku za mali kristalni globus kada je riječ o slalomu. Njemački skijaš ima 479 bodova, pet više od Austrijanca.

Jasno je da će finiš sezone u švicarskom Lenzerheideu biti itekako interesantna obzirom da još uvijek nije riješeno kome će pripasti mali kristalni globus u slalomu, kao i veliki kristalni globus u generalnom poretku Svjetskog kupa. U Lenzerheideu se voze sve četiri discipline (slalom, veleslalom, super G i spust).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.