New York savladao Ottawu u trećoj utakmici serije
Foto: EPA

Druga runda NHL play-offa

New York savladao Ottawu u trećoj utakmici serije

Piše: R. Pašić
New York Rangersi su u trećoj utakmici druge runde play-offa ubjedljivo savladali Ottawa Senatorse sa 4:1, i na taj način smanjili zaostatak u seriji na 2:1 u korist Senatorsa.

Rangersi su bili pod velikim pritiskom nakon što su izgubili prve dvije utakmice u seriji. Ali današnji domaćini su odlično otvorili susret, pa su golovima Zucarella i Grabnera već nakon prve trećine imali prednost od 2:0. Koliko su domaćini bili dominantni u prvom dijelu pokazuje i činjenica da je omjer šuteva bio 15:5 u ovom periodu.

Druga trećina je bila nešto neizvjesnija, ali Rangersi opet uspijevaju postići dva gola, preko Nasha i Lindberga. I Senatorsi uspijevaju doći do gola u drugoj trećini, i to preko Peageaua minutu prije pauze.

Ottawa je dobro otvorila zadnju trećinu, međutim gosti nisu uspjeli postići gol sjajnom Henriku Lundqvistu koji je odbranio 26 pokušaja u ovom susretu, pa je utakmica završena rezultatom 4:1 za New York.

Četvrta utakmica se igra u Medison Square Gardenu gdje će Rangersi na domaćem terenu imati priliku doći do poravnanja u seriji.