NHL: Prve pobjede sezone za Los Angeles i Toronto

Odigrane dvije utakmice trećeg kola

NHL: Prve pobjede sezone za Los Angeles i Toronto

U noći sa nedjelje na ponedjeljak odigrane su dvije utakmice najjače svjetske lige u hokeju.

Los Angeles Kingsi su slavili svoju prvu pobjedu sezone protiv Winnipeg Jetsa, a rezultat je glasio 4:1. U prvoj trećini su Toffoli i sjajni Kopitar donijeli opipljivo vodstvo domaćim, da bi u drugoj trećini Pearson i Carter povisili na visokih 4:0. Utješni gol za goste postigao je krajem druge dionice Little, kada je postavljen konačni rezultat.

New York Rangers i Toronto odigrali su vrlo uzbudljivu utakmicu u prijestolnici. Više uspjeha imao je gostujući tim, koji je furioznom drugom trećinom slavio prvu pobjedu u sezoni. Nakon 1:1 u prvoj trećini, u kojoj su pogađali Franson za goste pa potom Nash za New York, druga dionica odlučila je pobjednika.

Kessel, Kadri, Van Riemdyk, Bozak i Clarkson zabijali su za Toronto u razmaku od pete do petnaeste minute druge trećine, dok je Stempinak pogodio za domaće. Pobjedu je naknadno samo ublažio Brassard, kada je u 14. minuti posljednje dionice pogodio za konačni rezultat utakmice.

NHL:

New York Rangers - Toronto 3:6 (1:1, 1:5, 1:0)

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije