Ni Tina, ni Anna, nego 65. pobjeda Lindsey Vonn
Foto: epa.eu

Super G u Garmisch-Partenkirchenu

Ni Tina, ni Anna, nego 65. pobjeda Lindsey Vonn

Sjajnom vožnjom američka skijašica Linsey Vonn stigla je do svoje 65. pobjede u karijeri u okviru Svjetskog kupa, a izborila ju je u utrci super G-a koja je vožena u Garmischa-Partenkirchenu.

Amerikanka je na stazi Kandahar uza sebe ostavila Tinu Maze sa zaostatkom od 20 stotinki na drugom mjestu, dok je trećeplasirana Anna Fenninger za pobjednicom kasnila 36 stotih dijelova sekunde. 

Sve ostale skijašice su kasnile više od sekunde za današnjom pobjednicom. Ono što je bitnije jeste da je slovenska skijašica danas poveća prednost za 20 bodova u generalnom plasmanu Svjetskog kupa u odnosu na Austrijanku, i ta prednost sada iznosi 44 poena.

Kada je riječ o kristalnom globusu u super G-u za njega će sa samo boriti Vonn i Fenninger, a nakon današnjeg trijumfa američka skijašica ima osam bodova više od austrijske.

Svjetski kup, Garmischa-Partenkirchen (super G):
1. Lindsey Vonn (USA) 1:16.65
2. Tina Maze (SLO) +0.20
3. Anna Fenninger (AUT) +0.36
4. Cornelia Hütter (AUT) +1.10
5. Lara Gut (SUI) +1.28
6. Federica Brignone (ITA) +1.51
7. Elisabeth Görgl (AUT) +1.53
8. Margot Bailet (FRA) +1.55
9. Dominique Gisin (SUI) +1.55
10. Nicole Hosp (AUT) +1.57

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.