Nick Fairall mogao bi ostati vezan za invalidska kolica

Nakon teškog pada u Bischofshofenu

Nick Fairall mogao bi ostati vezan za invalidska kolica

Nakon šokirajućeg pada američki skijaš-skakač Nick Fairall mogao bi ostati trajno nepokretan. 

Kako javljaju austrijski mediji nakon operacije kičme 25-godišnji Amerikanac još uvijek ne osjeća obje noge. 

Iako još uvijek ne postoji zvanično saopštenje o zdravstvenom stanju povrijeđenog američkog sportiste, ljekari se strahuju od onog najgoreg.

"Dijagnoza još uvijek nije utvrđena, a kada bude gotova tada će se porodica povrijeđenog očitovati o njegovom zdravstvenom stanju", rekao je direktor FIS-ovih utrka, Walter Hofer, za Tiroler Tageszeitung. 

U međuvremenu je organizovana akcija prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje povrijeđenog Amerikanca, a trebalo bi biti prikupljeno oko 25.000 dolara.

Fairall je ovu tešku povredu zaradio nakon pada u kvalifikacijama za posljednju stanicu 63. novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" u Bischofshofenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.