Niko kao Marcel Hirscher, četvrti Veliki globusa u nizu

Austrijanac na korak od Girardellija

Niko kao Marcel Hirscher, četvrti Veliki globusa u nizu

Austrijski skijaš Marcel Hirscher po četvrti put u nizu osvojio je Veliki kristalni globus. 

Austrijanac je nakon subotnjeg veleslaloma stekao prednost od 60 bodova više od drugog Jansruda, te je praktički već mogao slaviti ukupnu pobjedu s obzirom da ga je Jansrud, koji inače uopšte ne nastupa u slalomu, mogao preteći samo u slučaju pobjede ili drugog mjesta, a da istovremeno Hirscher ne završi utrku među šest najboljih. 

Ipak, sve do Jansrudovog odustajanja od nastupa u slalomu postojala je barem teoretska šansa za preokret.

Prije Hirschera po četiri naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa osvajali su Austrijanac Hermann Maier, Švicarac Pirmin Zurbriggen i Italijan Gustav Thoeni, dok je rekorder i dalje Luksemburžanin, koji je rođen u Austriji, Marc Girardelli sa pet velikih kristalnih globusa. 

Vrijedi istaći da niko prije Hirschera nije uspio pobijediti četiri godine zaredom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.