Njemačka slavila pobjedu na domaćem terenu

Počeo Svjetski kup

Njemačka slavila pobjedu na domaćem terenu

Njemačka reprezentacija u skijaškim skokovima odnijela je prvu timsku pobjedu na otvaranju sezone Svjetskog kupa, a trijumf na domaćem terenu u Klingenthalu svakako ima posebnu draž.

Sa 1098 poena Markus Eisenbichler, Richard Freitag, Andreas Wellinger i Severin Freund završili su na najvišoj poziciji na pobjedničkom podijumu, a iza njih su ostale reprezentacije Japana (1068,9 poena) i Norveške (1061,2).

Selekcija Njemačke je pokazala dobru izbalansiranost i ujednačenost sog tima. Nakon skoka od 131 metar u prvom krugu, sa skokom od 142 metra Markus Eisenbichler bio je odličan, dok je lokalni heroj Richard Freitag imao skokove od 132 i 136,5 m. Andreas Wellinger je imao dva dobra skoka (133,5 i 139,5 metara), dok je svjetski šampion u skijaškim letovima Severin Freund skokovima od 130,5 i 135 metara osigurao pobjedu Njemačkoj.

U nedjelju je u Klingenthalu na rasporedu pojedinačno takmičenje u novoj sezoni Svjetskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.