Northug odbranio naslov
Peter Northug

Još jedno zlato za domaćine

Northug odbranio naslov

M. Maksimović

U odlično atmosferi koju znaju napraviti Norvežani, zlatnu medalju je na 30 kilometara dohvatnoj utrci osvojio Petter Northug. Northung je lani u Vancouveru osvojio četiri medalje, a prije ovog svjetskog prvenstva imao je i četiri zlata, tri iz Libereca, jedno i Sapporoa.

Naslov svjetskog prvaka u ovoj disciplini je odbranio u završnici utrke kada je glavnim konkurentima uspio pobjeći nekih 200 metara od cilja.Rusi, Maxim Vylegzhanin  i Ilia Chernusov su ga pokušavali stići, ali je Northug na krilima svojih navijača izvukao maksimum, te je u cilj ušao u vremenu 1:14:10.4, Vylegzhanin je ostao kratak sedam desetinki, Chernusov sekundu i dvije stotinke.


Rezultati:
1.Petter Northug (Nor) 1:14:10
2.Maxim Vylegzhanin (Rus) +0.7
3.Ilia Chernusov (Rus) +1.2
4.Sergei Dolidovich (Bje) +2.6
5.Martin Sundby (Nor) +3.1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.