Northug odbranio vodstvo na Tour de Skiju

Norvežanin trijumfovao

Northug odbranio vodstvo na Tour de Skiju

Petter Northug trijumfovao je na petoj etapi Tour de Skija, te tako odbranio vodstvo u ukupnom poretku ove mini turneje u nordijskom skijanju. 

Norvežanin je u potjeri na 25 kilometara u Toblach sa prednošću od dvije sekunde osvojio prvo mjesto ispred Šveđanina Callea Halfvarssona. Zahvaljujući današnjem rezultatu Northug u pretposljednju etapu ulazi sa sedam sekundi prednosti. 

Na trećoj poziciji sa nešto više od dvije sekunde zaostatka završio je Martin Johnsrud Sundby, zemljak današnjeg pobjednika. U generalnom poretku plasman je identičan onome iz današnje utrke.

Toblach, potjera 25 km (muškarci), rezultati: 

1. NORTHUG Petter Jr. (NOR) 53:56.9

2. HALFVARSSON Calle (SWE) +2.0

3. SUNDBY Martin Johnsrud (NOR) +2.2

4. BELOV Evgeniy (RUS) +2.4

5. DYRHAUG Niklas (NOR) +1:45.9

Generalni poredak Tour de Ski (muškarci):

1. NORTHUG Petter Jr. (NOR) 2:10:36.5

2. HALFVARSSON Calle (SWE) +7.0

3. SUNDBY Martin Johnsrud (NOR) +12.2

4. BELOV Evgeniy (RUS) +17.4

5. DYRHAUG Niklas (NOR) +2:00.9

6. HARVEY Alex (CAN) +2:01.0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.