Norveška dominacija na otvaranju sezone

Pobjede Björgen i Brandsdala

Norveška dominacija na otvaranju sezone

Sprinterskim utrkama na 1.4 kilometra startala je nova sezona Svjetskog kupa u nordijskom skijanju. Na stazi u finskoj Ruki slavili su  Marit Björgen i Eirik Brandsdal.

Marit Björgen, najveća zvijezda današnjice među trkačicama na skijama i šesterostruka olimpijska pobjednica, do svoje 67. pobjede u Svjetskom kupu stigla je prošavši stazu za dvije minute, 58 sekundi i 33 stotinke. Drugo je mjesto, sa 45 stotinki zaostatka, osvojila Slovenka Katja Višnar, dok je treća bila još jedna Norvežanka, Maiken Caspersen Falla.

U konkurenciji trkača Eirik Brandsdal ostvario je svoju četvrtu pobjedu u Svjetskom kupu, a prvu nakon 2012. godine, prošavši stazu za dvije minute, 34 sekunde i 84 stotinke.

Norvežani su pokorili konkurenciju, osvojivši prva četiri mjesta na premijeri Svjetskog kupa. Petter Northug bio je drugi zaostavši za pobjednikom 46 stotinki. Treće mjesto osvojio je Sondre Turvoll Fossli, a četvrti je bio Finn Haagen Krogh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.