Norveška štafeta zlatna
Piše: Čedo Matović

Norveška štafeta zlatna

E. Škorić

Ekipa Norveške na 51.Svjetskom biatlon prvenstvu u Oslu, Olmenkolen postala je svjetski šampion u muškoj konkurenciji u štafeti 4x7.5 kilometara.

Bjordalen, braća Boe i Svendsen do zlata su,došlu uz šest promašaja u vremenu 1:13:16,8 i za 11,5 sekundi bili su brži od štafete Njemačke, koja je imala pet promašaja. 

Osvajanjem trećeg mjesta i bronzane metalje sjajan razultat ostvarila je Kanada sa zaostatkom od 23,4 sekunde i pet promašaja.

Poslednjeg takmičarskog dana  na 51, Svjetskom biatlon prvenstvu u Oslu  u nedelju  13. marta, od 13,00 sati na programu je Mas start  na 12, 5 km u komkurenciji žena, a  muška trka Mas starta na 15 km na rasporedu je od 16, 00 časova.

Posle devet takmičarskih dana, Francusak sa devet osvojenih medalaj od togas 5. zlatnih, 3. srebrene i 1. bronzane najuspješnija je, prate Norveška 3 - 2 - 2 ,  Njemačka 1 - 2- 3, Austrija 0 - 1- 1, Italija 0 - 1- 0 , Ukrajina 0 - 0- 1 i Kanada 0 - 0- 1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi