Norvežani slavili u Harrachovu
Pobjeda Norvežana

Zanimljivo ekipno takmičenje

Norvežani slavili u Harrachovu

M. Maksimović

Reprezentacija Norveške je pobjednik današnjeg ekipnog takmičenja na skakaonici u Harrachovu.
Norvežani su slavili ispred Austrije, dok je treće mjesto pripalo danas vrlo dobroj Sloveniji.

Austrija je bila u vodstvu nakon prve serije s obzirom da su Morgenstern, Zaune, Kofler i Schlierenzauer bili raspoloženi, pogotovo posljednja dvojica sa skokovima od 131.5 i 132 metra. Ukupno su Austrijanci imali 478 bodova, dok je Norveška bila druga sa 468.7. Norvežani su imali odličnog Bjorna Einara Romorena sa skokom od 138 metara. Njemačka je držala treće mjesto sa 457.1 bodom, a među pet su bili još Češka i Japan.

Norvežani su na polovini druge serije preuzeli vodstvom odličnim skokovima Hildea i Romorena, a kada su njima priključili Vegard-Haukoe Sklett i Anders Bardal, pobjeda nije mogla izostati. Na kraju su Norvežani imali 27.7 bodova prednosti ispred drugplasirane Austrije. Robert Kranjec i Jernej Damjan su u drugoj seriji doveli Sloveniju do trećeg mjesta, ali su Slovencima na ruku išli slabiji skokovi Nijemca Mechlera i Japanca Ita.

Rezultati ekipnog takmičenja:
1.Norveška (Hilde/Romören/Sklett/Bardal) 993.7
2.Austrija (Morgenstern/Zauner/Kofler/Schlierenzauer) 956.0
3.Slovenija (Damjan/Šinkovec/Prevc/Kranjec) 888.6
4.Njemačka 881.5
5.Poljska 876.3
6.Češka 874.0
7.Japan 842.2
8.Rusija 835.8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.