Nova dimenzija snow festivala!

Snow Boom festival

Nova dimenzija snow festivala!

SNOW BOOM, regionalni festival, namijenjen svim ljubiteljima zimskih sportova i elektronske muzike, održat će se na Jahorini pored Sarajeva od 13. do 16. marta 2014. 

S obzirom na to da nam zima svake godine stiže sve kasnije, polovina marta će biti idealno vrijeme kada će mladi iz cijele regije moći uživati u zimskim radostima i odličnoj muzici na olimpijskoj ljepotici u godini u kojoj obilježavamo 30 godina od Olimpijskih igara u Sarajevu.

Festival je tematski podijeljen na dvije cjeline – boom games i boom music, koji zajedno čine snow boom – novu dimenziju snow festivala!

U sklopu boom games bit će organiziran burn cross ride, snowboard&ski takmičenje na kojem će moćI učestvovati i rekreativni i profesionalni boarderi i skijaši kao i takmičenje u snow battleu, ili Yukigassenu, igri na snijegu originalno nastaloj u Japanu, sličnoj grudvanju.  

Boom music nam donosi nastupe najboljih DJs iz regije na više festivalskih lokacija u dnevnim i večernjim terminima na Jahorini kroz razne tematske zabave poput China town partyja, te burn Main Nighta koji će biti organiziran u kultnom sarajevskom klubu Sloga.  

Na Jahorini će nas rasplesati i zabaviti beogradski DJ Gramophonzie. Marko Miličević aka Gramophonedzie, beogradski DJ i producent, planetarnu slavu stekao je remixom "Why Don’t you" iz 2010. godine koji je iste godine proglašen za stvar godine na kultnom BBC Radio 1 od strane Gilles Petersona. Marko se može pohvaliti i MTV nagradom za Best Adria Act te nominacijom za Best European Act uz izvođače poput Enriquea Inglesiasa, Swedish House Mafie i Marina & The Diamond.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.