Novo zlato za Norvešku
Petter Northug

Muška štafeta 4x10 km

Novo zlato za Norvešku

M. Maksimović

Svoju dominaciju na Svjetskom prvenstvu u Oslu, Norvežani su pretočili u još jedno zlato, ovaj put u muškoj štafeti 4x10 kilometara klasičnim odnosno slobodnim stilom.Norvežani su nastupili u
sastavu Martin Johnsrud Sundby, Eldar Roenning, Tord Asle Gjerdalen i Petter Northug

Junak je bio upravo Northug koji je nastupio u posljednjoj izmjeni, u trenucima kada su Norvežani zaostajali za vodećim Fincima.U posljednjoj izmjeni Northug je preuzeo vodstvo kilometara prije cilja i na kraju je Norveška slavila sa 1:40:10.2 ispred Švedske sa sekundom i 3 stotinke, dok je treća Njemačka sa 5.7 sekundi zakašnjenja.



Rezultati:
1.Norveška 1:40:10.2
2.Švedska +1.3
3.Njemačka + 5.7
4.Finska + 15.0
5.Italija + 31.3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.