Novogodišnja turneja: Tande pobijedio u Garmischu!
Foto: EPA

Pobjeda norveškog skakača

Novogodišnja turneja: Tande pobijedio u Garmischu!

M. Šljivak

Norvežanin Daniel Andre Tande pobijedio je na drugoj stanici Novogodišnje turneje u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

On je danas slavio skokovima od 138 i 142 metra, a osvojio je ukupno 289.2 boda, što mu je bilo dovoljno za pobjedu u današnjem takmičenju.

Tande je iza sebe ostavio poljskog skakača Kamila Stocha. Iako je Poljak imao najduži skok druge serije (143 metra), nešto slabija prva serija i skok od 135.5 metara su ga na kraju koštali, ali se ipak domogao postolja i drugog mjesta.

Treće mjesto je osvojio Austrijanac Stefan Kraft sa ukupno 282.4 boda, koji je slavio na prvoj skakaonici u Oberstdorfu.

Što se tiče poretka Novogdišnje turneje ovaj trojac je također vodeći. Stoch je nakon dvije skakaonice prvi sa ukupno 591.3 boda, slijedi Kraft sa 590.4 boda, a treći je Tande sa 584.6 bodova.

Do kraja su ostala još dva takmičenja i sigurno je da nas čeka dosta uzbuđenja i jedan loš skok može odlučiti pobjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi