Očekivano, zlato štafeti Holandije

Još jedno zlato u brzom klizanju za Holandiju

Očekivano, zlato štafeti Holandije

Očekivano, muška štafeta Holandije osvojila je zlato u dohvatnoj utrci brzih klizača. Holanđani u postavi Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Koen Verweij su pobjedili u finalu pobijedili Južnu Koreju, dok je bronca pripala Poljacima, koji su bili brži od branitelja naslova Kanađana.

Holanđani su imali vrijeme 3:37.71, dok su Južnokoreanci imali vrijeme 3:40.85. Za Južnu Koreju su nastupali Joo Hyong-jun, Kim Cheol-min i Lee Seung-hoon. U B finalu je poljska štafeta bila brža od kanadske (+2.33). Sven Kramer iz štafete Holandije osvojio svoju sedmu olimpijsku medalju.

Rezultati:
1. Holandija 3:37.71
2. Južna Koreja 3:40.85
3. Poljska 3:41.94
4. Kanada 3:44.27

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.