Odlazak legende: Milleru dosta skijanja
Foto: EPA

Okončao karijeru

Odlazak legende: Milleru dosta skijanja

Legendarni američki skijaš Bode Miller u 40. godini života i službeno je okončao svoju karijeru. 

Jedan od najboljih skijaša u protekla dva desetljeća je posljednji put skijao 2015. godine, no nije prelomio sve dosad. O svojoj odluci o prekidu karijere govorio je u razgovoru s Grahamom Bensingerom. 

"Dugo sam razmišljao o tome. Kada pogledam na djecu i svoj život, više nema motivaciju, želju ni išta drugo da prolazim kroz sve ponovo", kazao je, između ostalog, Miller i dodao:

"Mislim da mi neće ništa nedostajati što je vezano za skijanje. Imao sam dugu karijeru, stvari su prošle tako kako su prošle. Mislim da sam dostigao maksimum od svog skijanja i iskustva koje sam stekao." 

Tokom sjajne skijaške karijere Miller je osvojio jednu zlatnu, tri srebrne i dvije bronzane olimpijske medalje. Četiri je puta bio svjetski prvak i dvaput osvajač Velikog globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. 

Miller je najavio da će sada kada je u mirovini putovati na Zimske olimpijske igre u Južnu Koreju, ali ovoga puta će takmičenja pratiti kao TV komentator američke javne televizije NBC.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije