OK BiH održao pres konferenciju povodom održavanja EYOF-a

OK BiH održao pres konferenciju povodom održavanja EYOF-a

Danas je u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH održana press konferencija povodom održavanja najveće evropske smotre olimpijskog sporta. 

Naime, u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 11. do 18. februara će se održati Evropska olimpijada mladih koja na programu ima 7 sportova, 16 disciplina, 1. 500 sportista i trenera, a koji dolaze iz 49 država Evrope.

Konferenciji za stampu su prisustvovali Ranko Čović - zamjenik gradonačelnika Sarajeva, Igor Golijanin - šef kabineta Istočnog Sarajeva i kopredsjedavajući Izvršnog odbora EYOF-a, Faruk Čatal - kopredsjedavajući Izvršnog odbora EYOF-a, Saša Klepić - generalni sekretar EYOF-a, Samir Avdić - direktor EYOF-a, te Said Fazlagić - član EOC EYOF komisije i član Izvršnog odbora EYOF-a 2017.

Na press konferenciji je predstavljen dosadašnji rad, kao i planovi za skoriju budućnost. Nakon što je uspostavljen Organizacioni odbor EYOF-a 2017 koji je objedinio sve nivoe vlasti, sportske saveze sportova na programu EYOF-a, te upravljače borilišta, imenovan je Izvršni odbor EYOF-a 2017 u slijedećem sastavu: Igor Golijanin - kopredsjednik, Faruk Čatal - kopredsjednik, Said Fazlagić - član, Mujo Gec - član i Nebojša Popić - član. 

Izvršni odbor je do sada održao 5 sjednica, imenovao Generalnog sekretara i Direktora EYOF-a 2017, te sačinio Master plan EYOF 2017. Gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo su formirali zajedničku firmu EYOF 2017 doo na čijem čelu se nalaze Predsjednik i Generalni sekratar EYOF-a 2017, a ista će imati zadatak da realizuje organizacione aktivnosti i same Igre te će se ugasiti nakon Igara. 

25. marta se očekuje posjeta Koordinacione komisije EOC-a na čelu sa Guiodo de Bondt, uz pratnju Katarine Nyceve i Josefa Libe. Komisija će imati zadatak da se upozna sa unutračnjom strukturom i organizacijom EYOF-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.