Ole Einar Bjoerndalen novim zlatom dostigao Daehliea

Po broju osvojenih medalja

Ole Einar Bjoerndalen novim zlatom dostigao Daehliea

Ole Einar Bjoerndalen je već danas dostigao  Björna Daehliea po broju osvojenih medalja na ZOI-a. U vrlo uzbudljivoj sprinterskoj utrci na 10 kilometara slavio je ispred srebrnog Austrijanca Dominika Landertingera i odličnog Čeha Yaroslava Soukupa.

Do 12 medalje u karijeri, sedme zlatne, sjajni Norvežanin je došao sa 1.3 sekundi prednosti u odnosu na Landertingera i 5.7 ispred Soukupa.

Jedan promašaj koji je imao, Bjoerndalen je nadoknadio odličnim skijanjem, pa je prvi prošao ciljem iako su Landertinger i Soukup završili utrku bez promašaja.

Najveći favoriti za zlato Francuz Martin Fourcade i Norvežanin Emil Hegle Svendsen utrku su okončali kao šesti i deveti.

Rezultati:
1. Ole Einar Bjoerndalen (Nor) 24:33.5 (1 promašaj)
2. Dominik Landertinger (Aut) + 1.3 (0)
3. Yaroslav Soukup (Češ) + 5.7 (0)
4. Anton Shipulin (Rus) + 6.4 (1)
5. Jean-Philippe Le Guellec (Kan) + 9.7 (0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.