Olimpijska zastava vraća se u Sarajevo!

Nakon 31 godinu

Olimpijska zastava vraća se u Sarajevo!

Veličanstvenom ceremonijom u regiji Montafon u petak navečer je zvanično zatvoren XII Zimski evropski olimpijski festival mladih. Ceremonija je završena svečanim preuzimanjem olimpijske zastave, a čast preuzimanja su imali Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva i Nenad Samardžija, gradonačelnik Istočnog Sarajeva kao organizatori i domaćini narednog XIII EYOF-a, koji će se održati u februaru 2017. godine u BiH.

Na ovaj način će se Olimpijska zastava ponovno vratiti u Sarajevo poslije 31 godinu. U pratnji gradonačelnika, pored bh tma, ovom značajnom momentu su prisustvovali i Samir Avdić, direktor EYOF-a 2017, Saša Klepić, generalni sekretar EYOF-a 2017, Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, Faruk Čatal, predsjednik Izvršnog odbora EYOF-a 2017. 

Na večerašnjem defileu čast da nosi zastavu BiH je imala Šejla Merdanović, takmičarka u alpskom skijanju koja je u izuzetno jakoj konkurenciji ostvarila 11. mjesto u veleslalomu te imala najbolji rezultat od sedam mladih bosanskohercegovačkih sportista.

Osim Šejle Merdanović, na EYOF-u 2015. za BiH su nastupili i Emir Lokmić u alpskom skijanju, Alma Šehić (umjetničko klizanje), Boris Škipina, Teodora Đukić (biatlon), te Sara Umović i Stefan Anić (cross country). U delegaciji su i njihovi treneri Bojan Minić (biatlon), Nedžad Mirojević (alpsko skijanje), Zoran Škipina (cross country), Elmir Šehić (klizanje), predvođeni šefom misije Saidom Fazlagićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.