Olimpijske igre u Sočiju će Ruse koštati preko 50 milijardi

Pet puta više od predviđenog proračuna

Olimpijske igre u Sočiju će Ruse koštati preko 50 milijardi

A. Haznadarević

Rusija će u organizaciju Zimskih olimpijskih igara, koje će se 2014. održati u Sočiju, uložiti nešto više od nevjerojatnih 50 milijardi američkih dolara. 

Zamjenik ruskog predsjednika vlade Dmitrij Kozak izjavio je na konferenciji za novinare kako je Rusija do 1. januara već uložila 37,85 milijardi dolara, a Kozak se pohvalio da je velik dio tog iznosa, čak 24,55 milijardi, stiglo od strane privatnih investitora i sponzora. 

 

Ukupni trošak bit će 51,08 milijardi, a to je čak pet puta više od predviđenog proračuna ZOI-ja s kojim su Rusi izašli prije šest godina. 

 

Inače, Kozaka je za glavnog operativca ZOI-ja 2014 imenovao lično ruski predsjednik Vladimir Putin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.