Olimpijski pobjednik Matthias Mayer blizu povratka

Vraća se u Lake Louisu

Olimpijski pobjednik Matthias Mayer blizu povratka

Olimpijski pobjednik u spustu, Austrijanci Matthias Mayer, blizu je povratka na skijaške staze nakon povrede koljena koju je doživio tokom treninga na glečeru Pitztaler, početkom prošlog mjeseca.

Prema informacijama koje je objavio Skijaški savez Austrije (ÖSV) u petak, 24-godišnji skijaš koji je povrijedio ne samo ligamente desnog koljena, nego i kičmu, mogao bi se na staze vratiti u Lake Louisu.

"Zadovoljan sam oporavkom, a u narednim danima želim raditi jače i bolje, kako bih uskoro mogao ponovo podnijeti pune napore treninga", rekao je pobjednik spusta na Zimskim olimpijski igrama u Sočiju.

Mayer će sa članovima austrijskog skijaškog tima 24. novembra otputovati u Lake Louise gdje su 29.i 30. novembra na rasporedu voze utrke Svjetskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.