Olimpijski prvak pronađen mrtav u Lake Placidu
Foto: EPA

Vozač zlatnog boba četverosjeda iz Vancouvera

Olimpijski prvak pronađen mrtav u Lake Placidu

Steven Holcomb osvajač zlatne medelje na Olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. godine pronađen je mrtav u Lake Placidu u državi New York. Beživotno tijelo 37-godišnjaka je pronađeno u subotu u njegovoj sobi u Olimpijskom trening centru.

Olimpijski komitet Sjedinjenih Američkih Država je objavio ovu tužnu vijest, ali okolnosti oko uzroka njegove smrti još nisu poznate. 

Holcomb je u trenutku smrti boravio na pripremama, a njegovu karijeru je obilježila zlatna medalja u bobu četverosjedu na Olimpijadi u Vancouveru koja je bila prvo zlato za SAD u ovoj disciplini još od 1948. godine.

Ovaj sjajni sportista je u prošlosti pokušavao izvršiti samoubistvo nakon što mu je zbog opasne bolesti prijetilo poptuno sljepilo, međutim on je 2008. godine uspješno operisan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi