Otkazan paralelni slalom u Minhenu

Zbog nedostatka snijega

Otkazan paralelni slalom u Minhenu

Takmičenje u paralelnom slalomu koje se održava u Olimpijskom parku u Minhenu u okviru Svjetskog kupa u alpskom skijanju otkazano je zbog visokih temperatura za ovo doba godine. 

Vremenska prognoza za naredni period nije bila ništa dola od aktuelne, pa je FIS bio primoran da otkaže utrku. 

U prijestolnici Bavarske temperature su ove sedmice bile i do 10 stepeni Celzijusa, a čak bi temperatura u narednim danima, prema nekim prognozama, mogla i rasti. 

Ovo je već treće otkazivanje ovoga događanja u posljednjih pet godina. Kako 2012., tako i 2014. godine utrke za muškarce i žene su otkazane zbog nedostatka snijega, dok su takmičenja 2011. i 2013. bila pravi spektakl.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti