Otkazane utrke Snježnje kraljice na Sljemenu

Slalomske utrke sele u italijansku Santa Caterinu

Otkazane utrke Snježnje kraljice na Sljemenu

E. Čaušević

FIS je danas donio odluku da se slalomske utrke Svjetskog kupa na Sljemenu, ipak, neće održati.

Naime, delegacija FIS-a danas je obavila završne snježne kontrole na Sljemenu nakon čega nisu dali zeleno svjetlo da se utrka održne 5. i 6. januara. Umjesto na Sljemenu, utrke u ženskoj i muškoj konkurenciji biće održane u italijanskoj Santa Caterini.

Iako se početkom januara 2016. godine očekuju snježne padavine, to nije bilo dovoljno da predstavnik FIS-a Emmanuel Couder promijeni svoju odluku.

"Mi ne smijemo da rizikujemo i da očekujemo snijeg jer je utrka blizu. Moramo da tražimo rješenja i odlučeno je da se slalom utrke ne održavaju na Sljemenu već u Santa Caterini", rekao je Couder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.