Otvorena sezona skijanja

Na Igmanu i Bjelašnici

Otvorena sezona skijanja

Zimska turistička sezona na Igmanu i Bjelašnici zvanično je danas otvorena na Babinom dolu, uz nezapamćeno interesovanje i gužvu u redu za ski-liftove.

Manifestaciju na Babinom dolu organizirali su Turistička zajednica i Vlada KS, a program je počeo u 15 sati.

Posjetioce su zabavljali grupe "Erogene zone", "Sarr-e-Roma" i "Akademija band".

Nakon što je premijer Musić svečano otvorio sezonu, djeca skijaši i borderi spustili su se niz stazu, predvođeni maskotom Vučkom. Poslije toga, oko 16 sati, uslijedio je vatromet.

Za razliku od prethodnih, ove sezone na Babinom dolu postavljen je i šator u kojem je bio bife za djecu, te odlagalište opreme i garderobe. Svi posjetioci koji su došli na otvorenje, mogli su besplatno skijati, a počela je i proizvodnja vještačkog snijega.

Cijena jedne vožnje ski liftom na Bjelašnici je 5KM, dok je dnevna karta (9.00 - 16.00h) 30KM ili 27KM (11.00 - 16.00h). Cijena poludnevne karte iznosi 17KM a može se koristiti od 9.00 do 12.30 ili 12.30-16.00 sati.

Na Jahorini je sezona skijanja već otvorena, a visina snježnog pokrivača trenutno iznosi oko 30 centimetara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.