Otvoreno prvenstvo BiH u alpskim disciplinama

Otvoreno prvenstvo BiH u alpskim disciplinama

Skijaški savez Bosne i Hercegovini i Skijaški klub Ilidža narednog vikenda na Bjelašnici organiziraju  jubilarno - 10. otvoreno prvenstvo BiH za seniore i juniore u alpskim disciplinama (slalom i veleslalom).

Učešće na takmičenju potvrdilo je 10 zemalja - Češka, Slovačka, Bugarska, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora,  Makedonija i Bosna i Hercegovina s ukupno više od 70 takmičara.        

U subotu, prvog dana takmičenja, vozit će se utrke slaloma. Prva vožnja je na rasporedu u 9.30, a druga u 11.45 sati. U nedjelju, 27. februara, na programu su utrke veleslaloma (prva vožnja u 9.30, druga u 11.45). Obje utrke vozit će se na stazi Olimpija.

Takmičenje je organizrano uz veliku pomoć sponzora BH Telecoma, Općine Ilidža, Ministarstva okoliša i turizma Federacije BiH i ZOI '84.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.