Pad i posjekotina Bodea Millera za "roditeljske pažnje"
Foto: epa.eu

Neslavan povratak Amerikanca

Pad i posjekotina Bodea Millera za "roditeljske pažnje"

Trebala je to biti sjajna povratnička vožnja Bodea Millera, imao je prednost u odnosu na vodećeg, a na kraju je utrka superveleslaloma na Svjetskom prvenstvu na stazi Birds of Prey Golden Eagle u Beaver Creeku završila dobro po američkog skijaša, u odnosu na to kako je mogla završiti.

Miller, poznat po agresivnom stilu vožnje upravo je tako i krenuo na samom početku svog 'laufa' koji je bio njegov povratnički nakon operacije kičme. Nažalost, nakon sjajnog početka Amerikanac se prejako ušao u jednu kapiju, na kojoj je ostao bez štapa, a potom je izgubio ravnotežu, te doživio prilično težak pad.

Domaća publika je zanijemila, ali se Miller ubrzo pridigao nakon što je jedno vrijeme klizao niz stazu. Američki skijaš je prošao sa nimalo bezazlenom posjekotinom na desnom koljenu koja je za rubrike "roditeljska pažnja", pa je teško vjerovati da će se Bode pojaviti i na startu utrke spusta Svjetskog prvenstva.

Ali ko zna, često puta tokom svoje karijere Miller je znao iznenaditi sve...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti