Paris slavio ispred dvojice Austrijanaca
Foto: epa.eu

Super-G u Kitzbühelu

Paris slavio ispred dvojice Austrijanaca

Italijanski skijaš Dominik Paris je slavio u spektakularnoj utrci super G-a koja je u okviru Svjetskog kupa vožena u petak u Kitzbühelu. 

Pobjednik spusta 2013. godine na istoj stazi završio je na prvom mjesto ispred dvojice Austrijanaca, Matthiasa Mayera i Georga Streitbergera, tako da će Austrija morati još da pričeka na pobjedu u super G-u. Posljednju je prije šest godina ostvario Klaus Kröll.

Paris je stazu odvezao u vremeni 1:09.99, dok je Mayer za njim kasnio 0.06 sekundi, a njegov zemljak za pobjednikom zaostao 0.34.

Interesantno je da je trenutno prvoplasirani u okviru Svjetskog kupa Marcel Hirscher utrku završio među prvih 30 takmičara, dok je njegov prvi pratioc Kjetil Jansrud završio na sedmom mjestu.

Za kraj vrijedi spomenuti da će se ova utrka računati i za super kombinaciju sa slalomom, koji će se voziti u večernjem terminu.

Utrka Svjetskog kupa, Kitzbühelu, super G:
1. Dominik Paris (ITA) 1:09.99
2. Matthias Mayer (AUT) +0.06
3. Georg Streitberger (AUT) +0.34
4. Adrien Theaux (FRA) +0.51
5. Andrew Weibrecht (USA) +0.57
6. Otmar Striedinger (AUT) +0.68
7. Kjetil Jansrud (NOR) +0.78
8. Patrick Küng (SUI) +0.81
9. Christof Innerhofer (ITA) +0.83
10. Max Franz (AUT) +0.85

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.