Paris slavio na posljednjem spustu sezone

Svjetski kup

Paris slavio na posljednjem spustu sezone

E. Škorić

Italijanski skijaš Dominik Paris slavio je na posljednjem spustu sezone Svjetskog kupa u alpskom skijanju u Aspenu.

Paris je u Aspenu stigao do svoje osme pobjede u Svjetskom kupu i sedme u spustu. Slavio je sa osam stotinki ispred Petera Filla kome je ovo bilo dovoljno za ukupnu pojedu. Treći je bio Švicarac Carlo Janka sa 18 stotinki sekunde zaostatka.

Fill je sa 454 boda osvojio ukupnu pobjedu u spustu, imao je 23 boda više od Norvežanina Kjetila Jansruda, treći je bio Paris sa 371 bodom.

Zanimljivo da je Fill osvojio prvo mjesto čak i ako nije slavio ni u jednoj utrci spusta. Marc Girardelli je 1994. godine posljednji uspio napraviti takvo nešto.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa uvjerljivo vodi Austrijanac Marcel Hirscher (1425) ispred Jansruda (895) i Norvežanina Henrika Kristoffersena (867). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi