Penguinsi do važne gostujuće pobjede nad Senatorsima
Foto: EPA

Pittsburgh poravnao na 2-2 u finalu Istoka

Penguinsi do važne gostujuće pobjede nad Senatorsima

Pittsburgh Penguinsi su gostovali kod Ottawa Senatorsa u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije, te su uspjeli slaviti važnu pobjedu rezultatom 3:2 kojom su poravnali serju na 2-2 u pobjedama.

Pittsburgh Penguinsi su puno bolje ušli u meč, a prvi gol za goste je bio djelo Maattae koji je nakon asistencije Crosbyja pogodio u zadnjoj minuti prve trećine.

U situaciji kada su gosti imali igrača više na ledu Sidney Crosby je pogodio za 2:0 u osmoj minuti drugog dijela. 

Sjajnu igru Penguinsi su krunisali i trećim golom, a on je došao u 12. minui drugog perioda preko Dumoulina.

Senatorsi, ipak, uspijevaju smanjiti prije pauze, pa tako MacArthur pogađa u 19. minuti druge trećine. U zadnjem periodu Senatorsi se pokušavaju vratiti. U 15. minuti ovog dijela pogađa Pyatt, ali domaćini nisu uspjeli uraditi ništa više od toga pa su Penguinsi slavili veoma važnu pobjedu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi