Penguinsi teškom mukom do 1-1 u finalnoj seriji Istoka
Foto: EPA

Penguinsi savladali Senatorse sa 1:0

Penguinsi teškom mukom do 1-1 u finalnoj seriji Istoka

Pittsburgh je u drugoj utakmici finalne serije Istočne konferencije ugostio Ottawa Senatorse i u tvrdoj utakmici slavio sa 1:0. 

Ovim trijumfom su domaćini stigli do poravnanja u seriji, u kojoj je sada omjer u pobjedama 1-1.

Penguinsi su do pobjede stigli, prije svega, zbog boljeg kretanja na ledu kojim su uspjeli stvoriti dosta pritiska u napadu, iako su prvi gol postigli tek u kasnoj fazi susreta. 

Prve dvije trećine su protekle u žestokom nadmetanju dvije ekipe, ali golova nije bilo, da bi Phil Kessel u trećoj dionici donijeo potrebnu energiju Penguinsima i u 14. minuti ovog perioda pogodio za 1:0, i kako će se ispostaviti na kraju za veliko slavlje u PPG Paint Areni.

Serija se, nakon ove utakmice, seli u Ottawu gdje će se odigrati dva naredna susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi