Penguinsi u negativnoj seriji, St.Louis na vrhu divizije

Raspoloženi Holtby, Allen, Mason

Penguinsi u negativnoj seriji, St.Louis na vrhu divizije

Teme:

U NHL je odigrano pet utakmica, noć su svakako obilježili raspoloženi golmani Philadelphije, Washingtona, St.Louisa. Treći poraz zaredom je upisala ekipa Pittsburgha, dok se St. Louis probio na prvo mjesto Centralne divizije.

Flyersi su na svom ledu nadigrali velike rivale Penguinse 4:1. Brandon Sutter je doveo domaće u vodstvo, koje je anulirao  Jakub Voracek. Međutim, to je bilo sve od gostiju u ovom susretu. Brayden Schenn postiže gol u drugoj dionici, dok su u trećoj strijelci Ryan White i  Michael Del Zotto. Steve Mason je na golu Flyersa imao velikih 46 odbrana. Ovo je Pittsburghu bio treći vezani poraz, trenutačno su
četvrti u Metropoliten diviziji, još uvijek bez play offa.

Washington Capitals su također imali na golu raspoloženog Bradena Holtbyja koji je izludio domaće Red Wingse. Utakmicu je završio sa 35 odbrana.  Evgeny Kuznetsov je uspio zabiti gol za 0:1, u trenucima kada su Capitalsi imali igrača više nakon nešto više od tri i pol minute igre. Nešto više vremena na početku druge trebalo je gostima da uduplaju svoju prednost lijepim golom Mike Greena.
Osam minuta kasnije Darren Helm je vratio u život Wingse koji nisu uspjeli u nastavku doći do produžetka.

Još jednu utakmicu obilježio je golman i to St.Louis Bluesa, Jake Allen sa 38 uspješnih intervencija. Domaći Blackhawksi su poveli golom Krisa Versteega, ali su u drugoj trećini gosti preko Davida Backesa i Olli Jokinena napravili preokret. Ovo je bila treća pobjeda zaredom hokejaša St.Louisa kojom su preuzeli vrh Centralna divizije sa 105 bodova. Sa druge strane ovo je bio prvi poraz Chicaga nakon četiri vezane pobjede. Ono što je najvažnije i jedni i drugi su već ranije osigurali play off.

Na Istoku su svoje mjesto među osam najboljih  osigurali Montreal, NY Rangers, Tampa Bay i Washington, dok su na Zapadu to isto učinili Anaheim, St. Louis, Nashville i Chicago. U igri za preostala četiri mjesta na Istoku su NY Islanders (98), Boston (95), Detroit (95), Pittsburgh (95) i Ottava (93).

U Zapadnoj konferenciji se za četiri mjesta bore Minnesota (96), Vancouver (95), Calgary (93), Winnipeg (92), Los Angeles (92) i San Jose (87). U Pacifičkoj diviziji se još uvijek vodi borba za dva od tri mjesta koja izravno vode u play off, a zasad ih drže Vancouver i Calgary, dok su aktuelni prvaci LA Kingsi izvan kruga ekipa koji će u playoff, ali imaju odigranu utakmicu manje od konkurenata u diviziji.

Rezultati:
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 4:1
Florida Panthers - Montreal Canadians 1:4
Detroit Red Wings - Washington Capitals 1:2
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 3:2
St.Louis Blues - Chicago Blackhawks 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti