Perfektan sprint za pobjedu Johannesa Boea

Svjetski kup u biatlonu

Perfektan sprint za pobjedu Johannesa Boea

Teme:

Norvežanin Johannes Thingnes Boe bio je perfektan u današnjoj utrci sprinta za muškarce na 10 kilometara koja je održana u austrijskom Hochfilzenu. 

Sjajno pucanje i besprijekorno trčanje norveškom takmičaru donijeli su pobjedu sa vremenom od 24:34.9, te 14.3 sekunde prednosti u odnosi na njemačkog predstavnika Simona Schemppa. 

Na trećoj poziciji završio je Schemppov reprezentativni kolega Andi Birnbacher, koji je za svojim zemljakom zaostao 3.6 sekundi, ao bojica Nijemaca pucala su bez greške. 

Lokalni "heroj" Dominik Landertinger takođe je pucao bez greške ali je završio sa zaostatkom od 22.5 sekundi u odnosu na Boea. Slovenac Jakov Fak imao je tek jedan promašaj te je zakasnio sa 22.9 sekundi u odnosu na pobjednika, što je bilo dovoljno tek za peto mjesto.

Na šestoj poziciji završio je stariji brat pobjednika današnje utrke Tarjei Boe, čiji zaostatak za mlađim bratom je iznosio 26.7 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.