Phillip Sjoeen nakon pada na treningu završio u bolnici

Tokom treninga u Klingenthalu

Phillip Sjoeen nakon pada na treningu završio u bolnici

Phillip Sjoeen, norveški skijaš-skakač, pao je prilikom treninga za prvo ovosezonsko pojedinačno takmičenje na samom startu Svjetskog kupa koje se održava u njemačkom Klingenthalu.

"Phillip je prebačen u bolnicu na pretrage, ali nikakve rentgenski snimci pokazali su da nikakvih ozbiljnijih povreda nije bilo. On se neće takmičiti ovoga vikenda, ali se nadamo da će biti spreman za takmičenje koje se u okviru Svjetskog kupa u Lillehammer za dvije sedmice", rekao je vođa norveškog nacionalnog tim Clas-Brede Braathen.

Sjoeen je pao na prvom treningu u Klingenthal, nakon čega je prebačen u bolnicu, nakon čega mu je nekoliko minuta ukazivana pomoć. 

Talentovani 18-godišnji novajlija, koji je ljetos upisao dvije pobjede, pao je na treningu nakon sjajnog skoka u dužini od 148 metara, ali je pao nakon gubitka ravnoteže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.